VALMENTAJAT

UNNA

LEHTIPUU

Strategisen viestinnän, mediataitojen ja retoriikan valmentaja (Erityistehtävissä 08/2021 alkaen)

Framillan perustaja Unna on tehnyt pitkän juoksun toimittajana radiossa, televisiossa, lehdissä ja nykyisin podcasterina ja kolumnistina. Hän on myös istunut deskin toisella puolella rakentamassa viestintää, muun muassa kansainvälisissä organisaatioissa sekä tutkimusyhteisössä. Unna taitaa strategiat ja yritysten valmentamisen, josta hänellä on jo lähes parinkymmenen vuoden kokemus. Unnan ajatteluun voit tutustua jo kahdeksan tietokirjan sivuilla, muun muassa kansainvälisten puheenkirjoittajien kanssa tehty Elämäsi paras puhe (Alma Talent 2021) ja Kulttuuriälykäs bisnesviestijä (WsoyPRO 2010), brändinrakentajan opas Luottamuskysymys (2021) sekä talouden ja sijoittamisen kirjat (mm. Sijoittajaksi 7 päivässä (2018) ja Timanttipesula (2016). Viime vuodet Unna on työskennellyt erityisesti talouden, sijoittamisen, ilmaston ja vastuullisuuden kysymysten parissa. Hänet voi myös pongata tuomaristossa kasvuyrityskisoissa. 

ANTTI

MUSTAKALLIO

Koulutuspäällikkö, puhetaidon valmentaja

 

Antti Mustakallio on tunnettu puhetaidon valmentaja ja puheiden kirjoittajien kouluttaja. Kouluttamisen ja koulutussuunnittelun lisäksi Antti on median aktiivisesti käyttämä kommentoija ja keskustelija. Häneltä pyydetään usein mielipidettä poliitikkojen esiintymisistä ja puhetyyleistä. Hän esittää näkemyksiään suomalaisten puhetaidosta myös monissa radio-ohjelmissa vuosittain. Mustakallio on vaikuttamistaitojen ammattilaisseminaarin Retoriikan kesäkoulun rehtori.  Buukkaa Antti puhumaan, valmentamaan tai auttamaan tärkeiden viestien ja puheiden  sanoittamisessa kohdalleen.

 

 

TANELI

HASSINEN

Viestinnän senior advisor, kriisiviestinnän asiantuntija

Taneli, myös Isä Framilloksi kutsuttu kynäilijä, on yritysviestinnän kokenut strategi mutta myös käytännön tekijä. Hän on ollut viestinnän johdossa kolmessa pörssiyhtiössä: Finnairissa, SRV:ssä ja Taalerissa. Voit tarkastella organisaatiosi viestintästrategiaa yhdessä Tanelin kanssa uudesta näkökulmasta. Viimeistään kun olet kriisissä, on paikallaan pirauttaa Tanelille. Framillassa Tanelin fokuksena on myös yritysten johtotiimien työskentelyn dynamisointi, strategian viilaaminen sekä sijoittajaviestinnän pystytys.

 

MIKKO

MERISAARI

Senior consultant 

Mikko on Framillan toimialariippumaton ja monikanavainen yritysviestinnän ja sijoittajasuhteiden asiantuntija, joka on saanut sukeltaa myös yritysvastuun syvään päähän.  Mikko auttaa yrityksiä onnistumaan dialogissaan sijoittajien, asiakkaiden, oman henkilöstön ja median kanssa.  Mikon vahvuus on analyyttinen ja intuitiivinen taito luoda uutta ja erilaista- nykyistä ja toimivaa rikkomatta. Kun liiketoiminta on yhdistettävä tarinoihin, talous tunteisiin, teknologia tarkoitukseen tai uudistuminen perinteisiin, löytyy Mikon työkalupakista viestintäratkaisu

JARI

KORKKI

MEDIAVALMENTAJA

Suomalaiset tuntevat Jarin  suorien tv-lähetysten ja haastatteluiden erikoisosaajana. Jari on suurten haastattelujen mies.  Framillassa Jari tekee parhaansa tehdäkseen mediakokemuksesta myös asiakkaalle mieluisan kokemuksen.   

JAANA

HAAPALA-LAIHO

Brändiarkkitehti, strategiajohtaja

 

Jaana kutsutaan apuun, kun asiakkaan brändia tai strategiaa tarvitsee kirkastaa ja valmentaa. Hän onkin maan johtavia asiantuntijoita näissä aihepiireissä. Jaanan oppeihin  ja työkaluihin brändiluottamuksen rakentamisessa voit tutustua tarkemmin kirjassa Luottamuskysymys (Alma Talent 2021). Jaanan näpit ovat olleet pelissä monen menestysbrändin synnyssä, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Jaana tunnetaan myös nimellä Mrs Purpose.

SIMO

ROUTARINNE

VUOROVAIKUTUSMUOTOILIJA

Simo on Framillan tiimin vuorovaikutusecpertti ja soveltavan improvisaation valmentaja. Hän on kansainvälisesti arvostettu statusilmaisun, vallan viestinnän asiantuntija. Simo tunnetaan viisaana ja hauskana luennoitsijana. Simo toimii myös fasIsilitoijana, moderaattorina sekä kouluttajana.

PÄIVI

YLI-KOKKO

Esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen valmentaja

Päivi on valmentanut ja sparrannut tuhansia ryhmiä ja yksilöitä niin yrityksissä kuin julkisyhteisöissä ja järjestöissä. Hänellä on laaja kokemus vuorovaikutustaitojen kehittämisestä johtamisessa, työyhteisöissä, tiimeissä ja yksilöiden kanssa. Päivin ydintehtävänä on auttaa meitä kaikkia viestimään vaikuttavammin olipa tehtävänämme asiantuntijatyö, myynti, asiakaspalvelu tai vaikkapa tuotannon johtaminen.
Päivin osaamisalueita ovat vaikuttaminen, esiintyminen, neuvottelutaidot, tehokkaat kokoukset, fasilitointi, valmentava johtaminen, haastavat vuorovaikutustilanteet, työyhteisövalmennukset ja tiimien kehittäminen. Lisäksi hän on ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja työyhteisösovittelija.
Asiakkaat kuvaavat Päiviä energiseksi, innostavaksi ja asiantuntevaksi valmentajaksi.

JUHA

LAPPALAINEN

Mediavalmentaja, mediastrategi

Juha on media-ammattilainen ja viestinnän kuoppien välttäjä. Hän antaa valmennusta ja koulutusta ylimmälle johdolle sekä asiantuntijoille, jotka hallitsevat oman alansa, mutta kaipaavat tukea viestinnän arjessa ja kriisien sattuessa. Juha on myös apunasi mediaviestinnässä, uutisaiheiden arvioinnissa, selkeyttämisessä ja tiivistämisessä sekä avainhenkilöiden sparraamisessa tärkeiden sidosryhmien tapaamiseen.

Takanaan Juhalla on pitkä ura viestintäyrittäjänä ja sitä ennen taloustoimittajana sekä lehdissä että televisiossa – Kauppalehden ja Kauppalehden Talousuutisten lisäksi hän työskenteli useissa maakuntalehdissä. Juha on myös kirjoittanut kovakantisen Kivihiilestä ekokaasuun -kirjan, jossa kerrotaan Lahti Energian Kymijärvi II -voimalan tarina eli miten ja miksi Lahteen rakennettiin maailman ensimmäinen kierrätyspolttoainetta käyttävä kaasutusvoimalaitos. Pehmeissä kansissa häneltä on julkaistu Mediasuhteet – vahvista ääntäsi ja Kuka media -oppaan viestintätaitoja käsittelevät osat.

NOORA

KERO

Media- ja esiintymisvalmentaja

Noora Kero on kokenut media- ja esiintymisvalmentaja sekä viestinnän asiantuntija. Hän valmentaa median haastatteluihin ja erilaisiin puhe- ja esiintymistilanteisiin. Jokainen valmennus on mahdollisimman käytännönläheinen ja simuloi autenttista haastattelu- tai esiintymistilannetta.

Noora työskenteli pitkään Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa toimittajana, juontajana ja uutispäällikkönä. Hän juonsi mm. Aamu-TV:n suoria lähetyksiä vastuullaan talouden, politiikan, ulkomaan ja kulttuurin ajankohtaiset haastattelut.

Nooralla on harvinaista kokemusta myös haastateltavan roolista: hän toimi vuosia Punaisen Ristin viestinnän asiantuntijana ja kansainvälisen median haastateltavana Länsi-Afrikassa, Haitissa ja Jerusalemissa.

Noora Kero saa asiakkailta erinomaista palautetta. Häntä kehutaan monipuolisesta asiantuntemuksesta, välittömyydestä ja kannustavasta valmennustyylistä. Valmennuskieliä ovat suomen lisäksi englanti ja ranska. 

Tilaa Framillan uutiskirje

Liittymällä Framillan uutiskirjeen tilaajaksi annan Framillalle luvan lähettää sähköpostiini ajankohtaista asiaa viestinnästä ja kutsuja tapahtumiin. Voit milloin tahansa poistua listalta ja poistaa tietosi rekisteristämme.

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!

Share This