Ota talteen Nordic Business Forumissa esiintyvän Amy Cuddyn neuvot puhujalle

Omaa asentoa ja elekieltä muuttamalla voit radikaalisti vaikuttaa viestisi perillemenoon ja omiin tunteisiisi, sanoo Powerposingin lähettiläs, Harvardin Business Schoolin opettaja Amy Cuddy. Hän nousee lavalle Nordic Business Forumissa keskiviikkona. Hänen oma tiensä sinne on aivan erityinen.

Vuosia sitten Cuddy joutui autokolariin, jossa hän sai vakavan aivovaurion. Se vaikutti myös persoonallisuuden ja ajatusten muuttumiseen. Toivuttuaan riittävästi Cuddy päätti sinnitellä opiskelemaan psykologiaa ja erityisesti läsnäolon voimaa viestinnässä. Vuonna 2012 hänen TED puheestaan elekielestä, ”powerposing”, tuli yksi katsotuimmista TED-puheista.

Jos elekielemme viestii epävarmuudesta, sanatkaan eivät tavoita

– Viestijän läsnäolo syntyy siitä, että uskot itseesi, arvoihisi ja kykyihisi. Kun ihmiset tapaavat sinut ensi kerran, he kysyvät, voinko luottaa tähän ihmiseen, voinko arvostaa häntä. Ja mihin tuo palautuu? Lämpöön ja kompentenssiin, jota olemuksellasi, kehollasi ja sanoillasi, ilmennät. Se vaikuttaa samalla myös sinuun itseesi.

Pitkä toipumisaika opetti Cuddylle, miten voit kehollasi, ”voima-asennoilla” – esimerkiksi itsevarmassa asennossa seisomalla, vaikka olo ei olisikaan itsevarma – vaikuttaa aivojesi testosteroni- ja kortisolitasoihin ja sitä kautta menestysmismahdollisuuksiin. Jos elekielemme viestii epävarmuudesta, sanatkaan eivät tavoita.

– Kehon asentoa muuttamalla voit vaikuttaa myös sisäiseen tunteeseen. Siksi neuvo, ”feikkaa kunnes olet oikeasti sitä”, toimii hyvin puhujalle. Muuttamalla asentoa voit vaikuttaa myös tunteisiin ja sitä kautta vaikutelmaan jonka viestijänä annat. Ennen kaikkea se muuttaa aivojesi asetukset.

Sisäinen vähättely leikkaa eloisuuden

Viestintävalmennuksissa ja puhujalavoilla näemme usein huippuasiantuntijoita jotka ovat kuin poissa itsestään, epävarmuuden, sisäisen vähättelyn takia. Silloin kameraan tallentuu puhuja, josta jännitys pahimmillaan leikkaa vielä eloisuuden, lämmön ja energian.

Läsnäoloa on vaikea kuvata, mutta sen poissaolon useimmat meistä nopeasti havaitsevat. Onneksi läsnäoloa voi harjoitella.

– Sanaton viestintämme vaikuttaa niin yleisöön kuin meihin itseemme. Väärä elekieli ei pelkästään amputoi yleisön mielenkiintoa, vaan murtaa puhujan oman onnistumismahdollisuuden.

Viestintätaitoja kannattaa kehittää

Amyn sanomaa kannattaa kuunnella jokaisen joka haluaa kehittää viestintätaitojaan.

Oppeja viedään käytäntöön myös Framillan esiintymis- ja pitchausharjoituksissa. Valikoimaamme kuuluu monipuolinen skaala työkaluja, joilla parannamme viestintätaitojasi.

Kysy lisää Framillan viestintävalmennuksista sähköpostillajyrki.pasanen@framillafinland.fi tai puhelimella 0503703241 . Hiotaan yhdessä Sinulle ja organisaatiolle sopivat ratkaisut !

Tilaa Framillan uutiskirje

Liittymällä Framillan uutiskirjeen tilaajaksi annan Framillalle luvan lähettää sähköpostiini ajankohtaista asiaa viestinnästä ja kutsuja tapahtumiin. Voit milloin tahansa poistua listalta ja poistaa tietosi rekisteristämme.

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!

Share This